Sider

onsdag den 30. juli 2014

Den bedste naturlige kur mod insektstik og kløen!

Er dit barn (du selv eller andre)  blevet stukket eller bidt af et insekt her i sommervarmen? Så kan du afhjælpe det med noget så simpelt som: En banan! 



Vi er pt. på bondegårdsferie hos min far. Her på landet er der naturligvis mange insekter og det kan være svært at undgå at blive stukket.
Her er hvad jeg gjorde efter at min snart 2-årige datter var voldsomt plaget af insektbid (Som du ser på billedet længere nede) og græd om natten af smerte/ irritation:

Bananer som kur mod insektbid

For kort tid siden læste jeg en artikel om bananers fortræffelighed. Og at de bl.a. er gode at bruge til at lindre smerte og irritation ved insektstik/ -bid.

Da min datter for få dage siden blev voldsomt angrebet af et stadigt ukendt insekt (Jeg har en mistanke om, at det er sengelopper!) og vågnede grædende flere gange om natten, fordi det kløede og gjorde ondt, huskede jeg heldigvis på min nye viden om bananers fortræffeligheder! 

Eller… Det vil sige, jeg kom DESVÆRRE først i tanke om det efter en forfærdelig nat, hvor ingen af os havde sovet og jeg havde rendt i pendulfart mellem badeværelse og soveværelse for at finde diverse lindrende cremer til hendes nyerhvervede insektbid. Nå, men så var det, at jeg pludselig huskede på det, som jeg havde læst om bananer og insektbid. Jeg fandt en banan frem, som min datter spiste, og derefter smed jeg IKKE skrællen ud, men gned den - som anvist i "banan-artiklen" -  mod min datters insektbid. Og derefter lod det til at hendes irritation og kløen var væk. 

Farvel til irritation og kløen efter insektbid på meget simpel og naturlig vis!



De seneste to aftener, har jeg nu gnedet hendes ben med indersiden af en bananskræl inden sengetid. Og selvom mærkerne efter insektstikkene stadig ser ret voldsomme ud (som I kan se på billederne, der er taget i dag - 3 dage efter), så lader det til, at hun slet ikke er plaget af dem mere. Hun kradser ikke længere i dem og vågner ikke længere grædende op om natten, som hun gjorde den første nat.

Så jeg er faktisk ret overbevist om, at bananer har en fortræffelig virkning. Altid dejligt, når man kan anvende et produkt fra naturen fremfor cremer med kemi. 













Bananer som kur mod hovedpine, depression, forhøjet blodtryk, etc. 

Hvis du vil læse mere om bananens mange fortræffeligheder, vil du helt sikkert få meget ud af at læse denne artikel, som var min inspiration til ovenstående: http://themindunleashed.org/2014/02/reading-youll-never-look-banana-way.html











8 kommentarer:

  1. Ja naturen er en herlig ting. Vidste ikke at banan var effektiv, men også f.eks. vejbred kan bruges. Vil dog lige tilføje at Aloe Veraplanten er særdeles effektiv og at der findes cremer, gele, stifter, spray mv. UDEN KEMI der er let at have med i tasken (det er jo ikke altid man har en banan ved hånden). Jeg har med held brugt Aloe Very Gelly ved hvepsestik. Håber ikke du tager det ilde op, men jeg henviser til købsside (der kan jo kigges uden køb). God sommer. Jette
    www.myaloevera.dk/frifragt

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for det, Jette! Og ja, Aloe Vera er jo også et helt fortræffeligt naturprodukt. Jeg syntes bare, at det var lidt sjovt det med bananen, fordi det ikke er noget, som jeg nogen sinde har hørt om før - og det virker åbenbart. Giver dig dog ret i, at det ikke er det mest praktiske "produkt" til håndtasken :-D

      Slet
  2. Anti histamin købt i håndkøb, vil også lindre smerte og kløe efter insektbid. Og hvis du eller dit barn, har store kløende hudområder, efter insektbid, er i temmelig sikkert allergiske. Anti histamin er f.eks. høfeberpiller. Og hvis man er allergisk, kan det være livs vigtigt, at have anti histamin efter bi stik. Så selvom det er fantastisk, at man kan bruge bananer til lindring af insektbid, er det godt, at være på forkant, hvis ens barn er allergisk.

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for dit input, Lillian. Og du har helt ret! Det kan jo være livsfarligt at blive stukket, hvis man er allergisk overfor hvepse og bier. Det homøopatiske middel Apis er i ligeledes meget effektivt mod allergiske reaktioner på insektstik - hvis man vil "uden om" Anti Histamin.

      Slet
  3. Det ligner en allergisk reaktion på hestebremse bid.
    ser selv lige sådan ud efter sådanne "overfald" og må ty til diverse allergimedicin for at undgå de vabellignende reaktioner.

    SvarSlet
  4. AKUPUNKTUR program mod insekt stik er utrolig effektiv, og holder en hel sæson. Børn får selvfølgelig ikke nåle, men de får i stedet for laser.

    SvarSlet
    Svar
    1. Altså FØR myggesæsonen indtræffer?

      Slet
  5. Jeg har nu efterfølgende ladet mig fortælle (af min meget berejste onkel), at man åbenbart kan reagere meget kraftigt og allergisk på myg fra et andet område end der, hvor man bor - og dermed er vant til myggene. Og det gælder sågar også i vores eget lille land. Så han var overbevist om, at min datters stik er myggestik, men at hun reagerer så kraftigt, fordi vi er et nyt sted med en anden type myg end de vante.
    Det homøopatiske middel Apis er i øvrigt meget effektivt mod allergiske reaktioner på insektstik. Særligt ved allergisk reaktion overfor hvepse- og bistik.

    SvarSlet